Innovatie in de farmaceutische zorg

De farmaceutische zorg verandert snel, maar niet iedere zorginstelling is daar klaar voor. Wij helpen deze organisaties graag met nieuwe werkwijzen en technische innovaties, die zorgen dat ze klaar zijn voor de medicatie van de toekomst.

‘Meer doen met minder’ is niet houdbaar

Als apotheker zien we bij zorginstellingen een opvallende trend. Ze moeten meer doen, met minder middelen. Deze trend is al een tijdje aan de gang. De druk op het personeel is hoog. Als we hetzelfde blijven doen, zal dit de komende jaren nog erger worden. 

Als Zorgapotheek zien we innovatie als de enige manier om de trend te doorbreken. Op de een of andere manier moeten er middelen vrij komen. Daarom zoeken we vernieuwende werkwijzen en technologische innovaties, die je vooruit helpen. 

Risicofactoren gelijk goed aanpakken

Voordat we aan de slag gaan bij een zorginstelling doen we een audit. Tijdens de audit vinden we risico’s of verbeterpunten. Het is heel menselijk om die punten te pakken en het probleem van nu op te lossen. Dat is, vinden wij, een beetje te kort door de bocht. Als er toch iets op de schop gaat, is het een mooi moment om naar de toekomst te kijken. 

Dat kan je aan onze specialisten wel overlaten. Zij verstaan hun vak en houden zichzelf up-to-date. Als er iets nieuws opduikt, gaan we op onderzoek uit, zodat we precies weten hoe we innovaties slim inzetten in jouw organisatie.

“In 2022 hebben we drie grote veranderingen in één klap doorgevoerd. Dat proces was voor de medewerkers intens, maar Zorgapotheek heeft ons in het gehele traject heel goed begeleid en ondersteund. Alle veranderingen zijn in relatief korte tijd doorgevoerd.”
Laura Vriens, Beleidsadviseur, Stichting Laverhof , Schijndel

Samen werken aan betere zorg

Bij Zorgapotheek werken we hard om het verschil te maken. ‘Kan niet’ staat dan ook niet in ons woordenboek. Onze kenners doen graag een stapje extra om ook in de toekomst kwalitatieve zorg op maat mogelijk te maken.

Meer weten over innovaties in de farmaceutische zorg?

We vertellen je er alles over! Stuur een e-mail naar info@zorgapotheek.nl of gebruik één van de knoppen hieronder.