Ondersteuning zorgverleners bij inzetten medicatie

Altijd iemand die meedenkt.

Het is voor zorgverleners lastig om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in de farmacie. De werkdruk laat maar weinig tijd over voor onderzoek. Met veel verschillende producten, wetten en regels, die constant in ontwikkeling zijn, kan je soms door de bomen het bos niet meer zien. Dat hoeft gelukkig ook niet. Want dat is onze taak. Als jij het niet meer weet, bel je de specialisten van Zorgapotheek.

Veilig werken volgens wetten en regelgeving

De wetten en regels voor medicatieveiligheid in zorginstellingen zijn complex en voortdurend in beweging. Zorgapotheek brengt helderheid en structuur. We zorgen ervoor dat alle protocollaire zaken goed geregeld zijn en dat iedere betrokken zorgmedewerker zijn verantwoordelijkheid kent. Dit geeft rust en vertrouwen. Het voorkomt fouten en mogelijke complicaties.  

Kennissessies en naslagwerken

Om in je organisatie de kennis van medicatie up-to-date te houden, zorgen we voor FTO’s, medicatiereviews en scholing. Al onze kennissessies zijn toegespitst op je organisatie. Daarnaast hebben we betrouwbare,  actuele naslagwerken, waarin je als zorgverlener snel de informatie vindt die je nodig hebt. 

Ons complete kennispakket:
  • FTO’s op klinisch niveau met actuele onderwerpen;
  • Een compleet formularium op indicatie dat iedere twee jaar wordt herzien;
  • Minimaal één keer per jaar medicatiereview met een van onze gespecialiseerde apothekers;

Jaarlijkse (online) scholing op inhoudelijke onderwerpen voor de  zorgmedewerkers.

“Belangrijke zaken en actuele ontwikkelingen worden niet alleen persoonlijk doorgegeven, maar ook ingevuld via een speciale app. Dat voelt prettig en veilig. Ik heb nooit de angst dat ik ergens níet van op de hoogte ben.”
Lenneke Edelman, Specialist Ouderengeneeskunde, Laurens Wonen op Zorg

Dag én nacht ondersteuning, ook in het weekend

Zorgapotheek is 24 uur per dag,  365 dagen per jaar telefonisch bereikbaar. Dat is een fijn idee, zeker bij noodgevallen. Iedere zorginstelling heeft een vast team. Je krijgt dus iemand aan de lijn die weet wat er speelt en snel kan schakelen. 

“Omdat het contact zo soepel en toegankelijk verloopt, hebben medewerkers geen schroom om de apotheek te bellen. Daardoor worden zaken sneller opgelost.”
Laura Vriens, Beleidsadviseur, Stichting Laverhof , Schijndel

Zelfverzekerde zorgverleners, betere zorg

Een onzekere zorgverlener is een risico voor je cliënten. Daarom zijn wij altijd beschikbaar als sparringpartner. Dat geeft rust voor je personeel. Zij kunnen met onze hulp medicatie toedienen en inzetten op een veilige manier. Daar profiteren de cliënten ook direct van. Zij krijgen betere zorg. 

Alles weten over onze ondersteuning voor zorgverleners?

We vertellen je graag meer. Stuur een e-mail naar info@zorgapotheek.nl of gebruik één van de knoppen hieronder.