(Online) scholing en training medicatie

Zorgapotheek biedt scholing aan voor zorgverleners die omgaan met medicijnen. Dat doen we via (periodiek) klassikaal onderwijs en via online modules die je in je eigen tempo kan volgen. 

Veiliger werken met actuele kennis

Actuele kennis en vaardigheden zijn cruciaal in de gezondheidszorg. Scholing voorkomt fouten en zorgt ervoor dat je veiliger kunt werken. Veiliger voor jezelf en je cliënten. 

Het is niet altijd eenvoudig om in de waan van de dag je kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Daarom verzorgen wij scholing op maat voor zorgverleners die medicijnen toedienen of voorschrijven. 

Tijdens deze scholing leren zorgverleners meer over het medicatiedistributieproces, hoe je medicatiefouten kunt voorkomen, het toedienen van medicatie en medisch rekenen.

Scholing: klassikaal

Bij klassikale scholing komt één van onze specialisten les geven op locatie. We stellen een lespakket samen met relevante onderwerpen. Die behandelen we in één of meerdere sessies. Er is ruimte om vragen te stellen en medewerkers worden getoetst met behulp van multiple choice vragen. 

Online cursus ‘Medicijnen toedienen’

Met onze online scholing over het medicatiedistributieproces hebben zorgverleners alle vrijheid. Via de online module leer je in je eigen tempo op een zelfgekozen moment. 

Opzet van de cursus

De online cursus ‘Medicatie Toedienen’ bestaat uit meerdere modules. Deze zijn geschikt voor nascholing en bijscholing voor zorgmedewerkers op verschillende niveaus. De modules worden auditief en visueel ondersteund met foto’s en video’s. 

De cursus is beschikbaar in een online omgeving waarbij de onderwerpen overzichtelijk en begrijpelijk zijn weergegeven. Onze cursisten doorlopen stap voor stap -of versneld- deze modules. Daarna doen ze zelftests, waarin de leerstof wordt getoetst. Daarvoor is een database met multiple choice-vragen beschikbaar. Na het afronden van de cursus is het binnen de lesmethode makkelijk om een onderwerp op te zoeken. 

Groepstrainingen

De cursus is uit te breiden met groepstrainingen, zodat er een samengestelde trainingsopbouw ontstaat.

Een waardevolle veiligheidsverbetering

Het doorvoeren van deze cursus is een waardevolle veiligheidsverbetering van de medicatieprocessen. Daarnaast kan je met de geregistreerde toetsresultaten bovendien de kennisverbetering laten zien aan externe auditors. 

Wil je een training aanvragen?

Neem contact met ons op, dan maken we een training op maat. Stuur een e-mail naar info@zorgapotheek.nl of gebruik één van de knoppen hieronder.