Medicatieveiligheid

Zorginstellingen krijgen steeds meer cliënten die zware zorg nodig hebben. Daar hoort medicatie vaak bij. Verkeerd gebruik hiervan vormt een risico voor je cliënten. Bij Zorgapotheek doen we er alles aan om dit risico bij zorginstellingen te verkleinen.

Kennis delen en protocollen helder maken

Zorgverleners hebben de juiste kennis nodig om met medicijnen om te gaan. Ieder medicijn heeft een eigen handleiding voor het toedienen, de opslag en de dosering. Daarom maken wij heldere protocollen en zorgen we voor scholing, training en toegankelijke naslagwerken.

Zo weten we zeker dat iedere zorgverlener in je organisatie zijn verantwoordelijkheid kent en vanuit deze verantwoordelijkheid veilig en vertrouwd kan handelen.

Interpretatiefouten beperken

Wij merken dat de meeste fouten bij het omgaan met medicatie te wijten zijn aan onduidelijke informatie. Hulpverleners weten elkaar en de apotheker niet te bereiken en IT-systemen communiceren niet met elkaar of zijn niet gebruiksvriendelijk. 

Deze fouten voorkomen we bij Zorgapotheek met een closed loop-werkwijze. Daarbij vinden de arts, apotheker en zorgmedewerker hun informatie op één plek. Dit voorkomt fouten en zorgt dat iedereen efficiënter kan werken.

Altijd een specialist om mee te sparren

Het is mooi dat we met behulp van slimme IT veel fouten voorkomen. Maar IT is geen geschikte vervanging voor een apotheker. Daarom kan je ons altijd bellen. Heb je kleine twijfels of juist grote zorgen? Dan gaan we een oplossing voor je vinden!

“Ik gun andere zorginstellingen ook zo’n samenwerkingspartner als Zorgapotheek.”
Laura Vriens, Beleidsadviseur, Stichting Laverhof , Schijndel

Heb je vragen over medicatieveiligheid?

We vertellen je graag meer. Stuur een e-mail naar info@zorgapotheek.nl of gebruik één van de knoppen hieronder.