Dit doen wij voor zorginstellingen

Zorgapotheek werkt als gespecialiseerde apotheek nauw samen met zorgverleners om medicatie optimaal in te zetten en de medicatieveiligheid te vergroten. Dat doen we op de volgende manieren:

1: Medicatie op maat

Zorgapotheek is een onafhankelijke apotheek. We hebben geen belang bij het verkopen van een bepaald medicijn. Dat geeft ons de vrijheid om medicatie op maat te leveren. In overleg met de zorgverleners bepalen we welke middelen de cliënt nodig heeft. Die medicatie leveren we tot op de afdeling.

“De instelling bij Zorgapotheek is echt: wat gebeurt er bij onze klanten en hoe kunnen wij daarin een rol pakken om samen het verschil te maken op het vlak van medicatie?”
Albert Verbooij, Manager behandeling bij Laurens

2: Ondersteuning van zorgverleners

Onze klanten kunnen rekenen op onze specialisten, die al hun vragen rondom medicatie beantwoorden. We houden zorgverleners up-to-date met scholing en trainingen op maat. Onze mensen staan dag en nacht klaar om jou en je collega’s te helpen bij calamiteiten. 
Meer over ondersteuning bij medicatie zorgverleners>

“Het is prettig als je kunt rekenen op een vaste ploeg mensen, die jouw organisatie kent en snel kan schakelen. Zeker bij problemen, zodat die rap kunnen worden opgelost.”
Laura Vriens, Beleidsadviseur, Stichting Laverhof in Schijndel

3: Verbeteringen op instellingsniveau

Als sinds de oprichting doen we het bij Zorgapotheek net even anders. Zo krijgt elke zorginstelling bij ons een vast team van kenners. Dit zorgt er niet alleen voor dat we gegarandeerd goede farmaceutische zorg bieden, maar het stelt ons ook in staat om mee te denken en innovatieve verbeteringen aan te dragen op instellingsniveau. Meer over innovatie in de farmaceutische zorg >

“Zorgapotheek heeft echt een signaalfunctie. Ik zie ze daardoor niet louter als een leverancier van medicatie, maar vooral als sparringpartner.”
Karen van Kordelaar, Beleidsmedewerker & Cliëntvertrouwenspersoon bij De Waalboog

Onze focus: betere, veilige zorg op maat 

Medicatie is er om mensen te genezen en hun leven te verbeteren. Daar kunnen we het verschil maken en daar zijn we trots op. We zorgen dat zorgverleners in je organisatie veilig en vertrouwd met medicatie omgaan. Dat is de basis. 

Als de basis staat kunnen we verder gaan bouwen. We ontdekken graag nieuwe manieren om de zorg te optimaliseren en die delen we met jou en je medewerkers. En we staan altijd klaar om nieuwe werkwijzen bij zorginstellingen te implementeren. Nieuwe dingen doen we trouwens niet zomaar, omdat het kan. Onze focus ligt op efficiënter werken en geld besparen, zodat dit elders in de organisatie gebruikt kan worden om de zorg te verbeteren.  

Meer weten over zorgapotheek?

Wij zijn benieuwd naar jouw uitdagingen in de zorg. Stuur een e-mail naar info@zorgapotheek.nl of gebruik één van de knoppen hieronder.